twitter
rss

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος COMENIUS με τίτλο Healthy European Citizen που υλοποιεί το σχολείο, προγραμματίσαμε ενημερωτική εκδήλωση σύμφωνα με τους άξονες δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το  Ελληνικό Ίδρυμα  Καρδιολογίας  (EΛ.I.KAP.).
Η  γιατρός καρδιολόγος κα Ματζαράκη Βασιλική, σύμβουλος  του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ., πραγματοποίησε  ομιλία στο σχολείο μας, για τη σωστή διατροφή, σωματική άσκηση, αποφυγή της συνήθειας του καπνίσματος, για τα βασικά στοιχεία που κάνουν την καρδιά μας να λειτουργεί σωστά και ικανοποιούν τις ανάγκες της.


 Η εκδήλωση απευθύνθηκε στα παιδιά των  Γ’, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων που μετά το τέλος της ενημέρωσης “βομβάρδισαν” με ερωτήσεις τη Γιατρό εστιάζοντας ιδιαίτερα στα δημοφιλή τρόφιμα και τον κακό τρόπο διατροφής της εποχής μας (αναψυκτικά τύπου Cola, ζαχαρώδη, πατατάκια, γαριδάκια, κρουασάν, διατροφή  σε Fast food).
Ευχαριστούμε πολύ το ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. και τη Γιατρό για τη βοήθειά τους στην προσπάθεια μας και προσβλέπουμε στη δημιουργία μιας σταθερής σχέσης με το Ίδρυμα για τη σωστή ενημέρωση και πρόληψη για γονείς δασκάλους και μαθητές.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου